new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Virágözön - örök téma a menyasszonyi csokor


Idén a menyasszonyok többsége kerek csokrot választott magának a nagy napra. Ennek több oka is van: egyrészt ez a legrégebbi virágkötési forma, másrészt könnyű variálni a benne lévő virágokat, így mindenki megtalálhatja benne, a számára leginkább tetszőt. 

Gondolhatnánk ezek után, hogy a menyasszonyi csokor kérdése könnyen le is tudható, de ez nem egészen így van, már csak azért sem, mert ez lesz az esküvőn a legszebb kiegészítőd, no meg a legfontosabb csokor, amit a kezedben tartasz életed során. A menyasszonyi csokor kiválasztásánál még olyan szempontokat is figyelembe kell venni, hogy milyen a testalkatod, ha például alacsony vagy, akkor nem érdemes terebélyes csokrot választani, ha pedig vékony és magas, akkor pont a kisebb, kerek menyasszonyi csokor nem fog jól mutatni a kezedben. A virágkötők szerint az alacsonyabb hölgyeknek érdemes hosszúkás, fordított csepp formájú csokrot választani, a magasaknak pedig lazább elrendezésűt. Ezek persze csak irányelvek, nem kötelező ragaszkodni hozzájuk, ráadásul a menyasszonyi csokrokra is jellemző, hogy évről évre több kreatív megoldás kínálnak számunkra. 

Ne a kosarat dobd el

Nemrég jöttek például divatba nálunk is az úgynevezett virágtáskák, amelyek nem csak különlegesek, de valóban nagyon kellemes hangulatuk van. Ha ilyet választanál, egy dologra azért vigyázz, ne ez legyen a dobócsokrod, mert ha eltalálsz vele valakit, az nem biztos, hogy örülni fog. Ha már a dobásnál tartunk, ma már vannak a menyasszonyi csokor mellett kifejezetten dobócsokrok is, ráadásul olyan kreatív megoldásokkal, mint a levegőben háromfelé váló csokor, mellyel így egyszerre három barátnődnek is örömet szerezhetsz. A virágtáska mellett egyre népszerűbb az úgynevezett stólacsokor is, ez a menyasszony vállán ível át és úgy omlik előre, mint a valódi ruhastóla. Kétségkívül egyedi megoldás, de az is érthető, hogy sokan ragaszkodnak a klasszikus menyasszonyi csokorhoz, amit a kézben lehet tartani. Mondani se kell, hogy színek és formák terén a választék szinte végtelen, ráadásul még a virágoknak is megvan a maguk jelentése, ami biztos, mielőtt választanál, érdemes egy szakember véleményét is kikérned.

Te milyen csokrot képzelsz el magadnak? Írd meg nekünk is a véleményed! 

Kövessetek minket és iratkozzatok fel oldalunkra, ezzel részt vesztek majd minden nyereményjátékunkban!

Nem tudod, kit hova ültess az esküvői vacsorán? Adunk pár tippet: https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-ki-hol-uljon-az-eskuvoi-vacsoranalREGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!