new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Virágom, virágom...


A legszebb csokor egy nő életében a menyasszonyi csokor. Nem számít az esküvői trend, lehet kis esküvő vagy nagy, ha a csokor szép, akkor a menyasszony arcán ragyogni fog a mosoly. Az sem véletlen, hogy a virág, az esküvők legrégebbi kelléke.

A rossz nyelvek azt beszélik, hogy a kora középkortól divat, hogy a menyasszony virágokkal a kezében sétáljon az oltár elé, ez az esküvői trend pedig azért jött létre, hogy a kedvezőtlen higiéniai feltételekből adódó rossz szagokat elnyomja a virágillat. Ne higgy ennek a rosszindulatú pletykának, a virág története jóval hosszabb múltra nyúlik vissza, említi már a Biblia is és az ókori görög kis esküvőkön is sokszor megjelent. Az utóbbinál egyébként még nem csokor, hanem koszorú formájában, mert akkoriban az volt az esküvői trend. Európában az esküvői csokor először gyógynövényekből készült, amibe gyakran még fokhagymát is raktak, ennek az volt az oka, hogy az ifjú párt megvédje majd a betegségektől és a rossz szellemektől. Ma pedig a menyasszonyi csokor a menyasszony éke és a menyasszonyi ruha legszebb kiegészítője. 

Ha olyan gyönyörű, miért kell eldobni?

A menyasszonyi csokor eldobását az angolszász kultúrából vettük át. Egy régi és nagyon szép esküvői trend, mivel a csokor a boldogság jelképe, eldobása pedig szimbolikusan arra utal, hogy másokkal is megosztjuk a boldogságunkat. Mai jelentés pedig, hogy aki elkapja az fog legközelebb férjhez menni. Régebben egyébként a vőlegénynek is volt csokra, később ebből alakult ki az a szokás, hogy virágot tűznek a zakóra. Elárulunk egy titkot, aminek biztosan sokan örülni fogtok: nem kötelező eldobni. Ha szeretnéd eltenni emlékbe, akkor lehet külön csináltatni dobócsokrot is, ez pont olyan, mint a menyasszonyi csokor, csak valamivel kisebb. Sőt van egy új esküvői trend is, lehet olyan dobócsokrot csináltatni, amit ha eldobsz, a levegőben négy kis csokorrá válik szét, így egyszerre négy barátnődnek is örömet okozhatsz. Azért elsősorban nagyobb lagzikon mutat jól, kis esküvőkön furcsa, ha minden lány kezében landol egy csokor. 

Dobtál vagy kaptál már el menyasszonyi csokrot? Esetleg van egy jó sztorid a témában? Oszd meg velünk is a történeted! 

Kövessetek minket és iratkozzatok fel oldalunkra, ezzel részt vesztek majd minden nyereményjátékunkban!


Nem túl motivált a vőlegényed az esküvő szervezésében? Adunk pár ötletet, hogy mit érdemes rábízni:

https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-%C3%ADgy-neveld-a-volegenyedREGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!