new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Tűzben született szerelem

Bár India nem a szomszédban van és valószínűleg nálunk csak kevesen kötnek hagyományos indiai házasságot, mégis érdemes bepillantani a keleti szokásokba, hiszen számunkra sok meglepő és olykor nagyon is tanulságos és szép szokással találkozhatunk. Ezúttal ezekből szemezgettünk.

Már az esküvő időpontjának a kitűzése is elgondolkodtató. Míg nálunk az ifjú pár dönti el, hogy mikor szeretne házasságot kötni – persze a szabad időpont függvényében – addig Indiában komoly asztrológusok dugják össze a fejüket és hosszas elemzés után adják meg a házasságkötés idejét. A menyasszony és a vőlegény horoszkópja alapján ez a nap a legszerencsésebb az alkalomra, ami egyúttal a hosszú és boldog házasélet záloga is. Nálunk egy 150 fős lagzi nagynak számít, Indiában nem ritkán 7-800 ember vesz részt az eseményen, ugyanakkor magán az esküvői szertartáson gyakran csak a szűk család van jelen. Velünk ellentétben nálunk nincsen polgári esküvő, csak templomi, az Isten előtt kell kimondani az igent, amit érdemes komolyan gondolni, mert a hinduk nem ismerik a válást, a házasság egy életre szól.

Színek, formák, melegség

India a színek országa, így természetes, hogy a jeles napon a menyasszony nem fehérbe öltözik, hanem piros, vagy rózsaszín menyasszonyi ruhát, ahogy ők hívják, szárít vesz fel. A henna festés sem hiányzik a szertartásból, ez már több nappal az esküvő előtt megtörténik, a menyasszony és a vőlegény kezét is – gyakran a lábat és arcot is – kifestik, a számunkra ismeretlen jelek pedig a szerelem erejét hivatottak tükrözni. Az esküvő talán legszebb pillanata a tűzkerülés: a férfi hátulról átöleli a szerelmét és hétszer megkerülik az oltáron álló szent tüzet, miközben a pap énekel, a tűz pedig nem más, mint a házasságuk tanúja. Ezt követően a vőlegény piros festékkel festi meg menyasszonya homlokát, amivel jelzi, hogy ők már összetartoznak. Van még egy fontos eleme a szertartásnak, ez pedig a hét lépés, amit egymás felé tesznek, szimbolikusan ezzel kezdik meg az életre szóló közös utazásukat. Ugye, hogy kedves?

Ha ismersz olyan különleges esküvői szokást, ami tetszik neked, akkor írd meg nekünk is.

Kövessetek minket és iratkozzatok fel oldalunkra, ezzel részt vesztek majd minden nyereményjátékunkban!

Te is házasodhatsz 3000 méter magasan, vagy buborékolhatod ki a boldogító igent a víz alatt, hogy hol? Mutatjuk: https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-kezd-a-csucsonREGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!