new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Tuti nászajándéktippek: ezekkel biztosan nem fogsz mellé

Amint kézhez veszed az esküvői meghívót a közeli baráttól vagy a kedves rokontól, rögtön elkezdheted törni a fejed. Mi legyen a nászajándék? Pénzt adj, vagy valami hasznos, esetleg egyedi meglepetés mellett dönts? Azt sem könnyű kitalálni, hogy egyáltalán mennyit költs. Az alábbiakat érdemes végiggondolni, mielőtt elkezdesz ajándékok után kutakodni.

Nászajándéklista

Nagyban megkönnyíti a meghívottak dolgát, ha a házasulandók nászajándéklistát vezetnek. Ez azért praktikus, mert az ifjú pár eleve meghatározza, mitszeretne kapni.Így nem lesz ciki egy meglepetés sem, és egész biztos, hogy nem kell a fiataloknak jópofát vágniuk a harmadik mikróhoz vagy a negyedik robotgéphez.Manapság már számtalan online regiszter áll rendelkezésre. Egyre többen hoznak létre saját esküvői blogot, ahol könnyű a listát vezetni.

Készpénz

Felmérések támasztják alá, hogy hazánkban a legtöbben pénzt ajándékoznak az ifjú párnak. Van, amikor a fiatalok ezt kifejezetten kérik, és a meghívón is feltüntetik. Ennek az lehet a legfőbb oka, hogy a házasulandók többsége rendelkezik már lakással, és azt be is rendezte. A készpénz jó választás lehet akkor is, ha nincs remekbeszabott ajándékötleted, vagy nem ismered igazán a menyasszonyt és a vőlegényt. A pénzt odaadhatod előre, hogy a pár még a nagy nap előtt gazdálkodhasson vele. Ha a borítékos megoldást túl snassznak tartod, köttethetsz pénzcsokrot, beteheted az összeget titkos dobozba, esetleg perselybe. Bárhogy is adod, írj mellé személyes vagy vicces üzenetet, esetleg egy szép idézetet. 

Praktikus ajándékok

A klasszikus használati- vagy emléktárgyak is bármikor szóba jöhetnek, ha nászajándékot keresel. A konyhai eszközök, a pihe-puha ágyneműk, a fürdőszobai felszerelések és a szórakoztató berendezések még mindig a legkedveltebb ajándékok között szerepelnek. Ha ezek mellett döntenél, nagyon fontos a kiváló minőség. Így hosszú időn át emlékeztetik majd a párt a nagy napra.

Csoportos ajándékok

Fontold meg, hogy összebeszélsz ismerősökkel, barátokkal, rokonokkal, hogy nagyobb értékű ajándékkal szerezzetek örömet. Ha összeálltok, könnyen kijön az ára egy romantikus utazásnak, esetleg elküldhetitek a friss házasokat wellnessezni, hogy kipihenjék az esküvő fáradalmait. A vásárlási utalvány is biztos siker, hisz azt arra költheti a pár, amire igazán szeretné.

Élményajándékok

Legyen az hajókázás naplementében, tesztvezetés, főzőtanfolyam, ejtőernyős ugrás, sétarepülés mesés tájak felett, a siker borítékolható. A fiatalok együtt élhetik át a csodás élményt, és közösen léphetnek ki a hétköznapok taposómalmából. Rengeteg élményajándék közül válogathatsz, csak azt kell kitalálnod, hogy minek örülne az ifjú pár.

Mennyit költs? 

Ezt az anyagi helyzeteden túl befolyásolja az is, hogy milyen kapcsolatban állsz a házasulandókkal. Illik annyit adni, amennyit az ifjú pár egy személyre költ, ez minimum 10-15 000 Ft. A tanúk, a legközelebbi hozzátartozók mélyebben a zsebükbe nyúlhatnak, nekik a 20.000-50.000 Ft számít átlagnak. 

+1 tipp

Az online vásárlással és a házhozszállítással megkönnyítheted az ajándékozó és az ajándékozott dolgát. Ha a neten rendelsz, küldheted a meglepetést rögtön a fiatalok otthonába. Így nem kell a lakodalom után az ajándékok szállításával is foglalkozniuk.

REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!