new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Olyan, mint a filmeken…

Amerika kicsit más, nem tudni pontosan miért, de mások a filmek, mások a reklámok, mások az éjszakai bárok és egy kicsit mások az esküvői trendek is, mint Európában. Összegyűjtöttünk pár apróságot, illetőleg jellegzetességet, ami a tengerentúli menyegzőkre jellemző. 

Biztos sokan ismeritek Jack Nicholson és Adam Sandler Ki nevel a végén? című remek vígjátékát, ahol Dave végül egy futballstadion óriás kijelzőjén keresztül kéri meg szerelme kezét. Nem ez az egyetlen film, ahol találkozhatunk ezzel a jelenettel, mégpedig azért nem, mert az amerikaiak a valóságban is nagyon szeretik a lánykérésnek ezt a formáját választani. Persze a dolog nem ingyen van, így csak a tehetősebbek követhetik ezt az igazán egyedi megoldást. Szintén találkozhattunk már filmeken – például a klasszikussá vált Love Storyban – azzal a romantikus jelenettel, amikor az ifjú pár egymással szemben állva, saját szavaival tesz egymásnak fogadalmat, nos ez az esküvői trend sem a képzelet szüleménye, valóban él ez a kedves szokás. Az autó után csörömpölő fémdobozok ugyancsak kopognak a valódi amerikai utakon is, ugyanis régen úgy gondolták, hogy ezzel a zenebonával távol tudják tartani maguktól a rossz szellemeket.

Átvett szokások

Érdekesség, hogy a tengerentúlon sokkal gyakrabban tesznek esküvőt hétköznapra, mint nálunk és hajnali mulatozások helyett gyakrabban választják a kora délután kezdődő és este tíz körül záródó fogadásokat. Ha Amerika, akkor divat, ennek jegyében számos olyan esküvői trendet vett át Európa és így Magyarország is, ami tőlük származik. Ezek közül a legismertebb a csokor és a harisnyadobás, aminek már nálunk is komoly hagyománya van. Szintén a tengerentúlról származik, hogy a nyitótáncot az apa-lánya vagy anya-fia páros kezdi meg. Nálunk csak most kezd hódítani a menyasszonyi viseletben a „valami régi, valami új, valami kölcsönkapott és valami kék” szokása. E szerint a fenti tárgyak mindegyikéből kell legyen valami a menyasszonynál, és akkor bizonyosan hosszú, boldog és szerencsés lesz a házassága. 

Tudsz még olyan filmet, ahol a szerelmes férfi futball- vagy egyéb meccs alatt kéri meg a párja kezét? Ha igen, írd meg nekünk is!

Hogy mi is az Ombre esküvő? Itt olvashatsz róla: https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-itt-az-ombreREGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!