new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Mindenki másképp csinálja...

Természetesnek vesszük azokat az esküvői szokásokat, amelyeket ismerünk, ellenben könnyen lehet, hogy furán nézünk olyanokra, amelyeket mi nem gyakorlunk. Ezúttal öt olyan esküvői hagyományt szedtünk össze, amik kissé furán hathatnak, de, mint tudjuk: minden relatív! 

1. Kínában sírnak

Az biztos, hogy különleges esküvőnek hat, ahol mindenki sír. Jó ez? Erről azokat a kínai menyasszonyokat kellene megkérdezni, akik a tujia tradíciót követik. A szokás szerint a házasulandó lányoknak az esküvő előtti hónap minden napján sírniuk kell egy órát, később az anyuka, majd a nagymama is csatlakozik, az esküvőn pedig már mindenkinek pityeregnie kell.

2. A svédek csókolnak

Ez így elsőre jobban hangzik, de az északiaknál mindenki csókol, ami már kissé furán hathat. A különleges esküvői szokás szerint, ha a menyasszony vagy a vőlegény egyedül marad, akkor bárki odamehet és megcsókolhatja őket, pontosabban a vőlegényt a nők, a menyasszonyt pedig a férfiak találhatják meg egy röpke csók erejéig. 

3. Bálnát ki a partra

Ha a szívósabb, maszkulin férfiakat kedveled, akkor irány a Fidzsi szigetek, itt ugyanis az a különleges esküvői hagyomány dívik, hogy a vőlegénynek, - mielőtt megkéri a szerelme kezét, - egy bálnafogat kell vinnie az apósának. A bálnákat védendő, reméljük, azért már nem hódolnak ennek a különös szokásnak, másrészről valóban van benne valami heroikus. 

4. Kicsi kacsák rossz napja

Kevésbé tűnik férfiasnak a kis kacsa mészárlás, pedig sajnos a kínai dauroknál ez a különleges esküvői szokás még mindig él. A menyasszonynak és a vőlegénynek közösen kell leölnie egy kiscsibét aztán pedig megnézniük a máját. Amennyiben megfelelő, akkor ki lehet tűzni az esküvő napját, de ha nem, akkor újabb csibe kerül a kés alá. 

5. Trutyi-dili

A sok skót viccből sejthető, hogy velük se stimmel valami, amit egy különleges esküvői szokásuk alá is támaszt. A szigetlakók heppje, hogy egy fához kötik a menyasszonyt és festéktől kezdve az ételmaradékig mindenféle gusztustalan dolgot öntenek rá. Úgy tartják, ha ezt kibírják a lányok, akkor a házasélet nehézségeit is könnyen veszik majd. 


Ha Te is ismersz különleges, távoli országokban divatos esküvői szokást, akkor oszd meg velünk is!

Kövessetek minket és iratkozzatok fel oldalunkra, ezzel részt vesztek majd minden nyereményjátékunkban!

Íme pár egyszerű tipp, hogyan teheted felejthetetlenné az esküvődet: https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-%C3%ADgy-dobd-fel-a-lagzidat
REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!