new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Megvan a helyszín! Mi legyen a menü?

A megfelelő esküvői menü kiválasztásánál talán először azt kell eldöntened, hagyományos magyar ételeket szolgáljanak fel, vagy többfogásos, modernebb ételkülönlegességeket, de természetesen ezeket lehet keverni is. Minden az esküvő stílusától függ.

Arra viszont nem árt figyelni, hogy az érkező vendégek között lehetnek vegetáriánusok vagy vegánok, valamint cukorbetegek is. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a választott ételek illeszkedjenek az esküvő stílusához, a helyszínhez: ha vízparti lagzid lesz, a halétel kötelező, ha erdőben fogsz megesküdni, akkor a vadhús elmaradhatatlan. Természetesen amennyiben pénztárcakímélő lagzit tervezel, felmerülhet a batyus esküvő is, ami annyit takar, hogy a vendégek hozzák magukkal a harapnivalót. Általában minden lakodalom az evésről szól, érdemes tervezni egy menüsort, melyet a vendégek elé teszel, ha több étkezést tervezel. Az időpontot is írd bele, hogy a vendégek tudják, mikor mire számíthatnak.

Íme 5 menütípus, amit gyakran választanak a párok:

  1. Az egyik a hagyományos, 3 fogásos vacsora, mely tartalmaz egy könnyedebb előételt (saláta, sajttál, vagy különböző  krémek, melyekhez pirítóst szolgálnak fel). Második fogásként levest és egyféle főételt tálalnak, ezt követi a desszert. Szerintem ez kevésbé praktikus, mivel ha a vendég nem kedveli a főételt, nem tudod mással megkínálni. Ezért célszerűbb, hogy ha A és B menü közül választhatnak.

  2. A következő szintén egy 3 fogásos menüsor, mely annyibban különbözik az előzőtől, hogy a leves után tálakat kapnak az asztalokhoz a vendégek, amiken húsok, zöldségek és többféle köret is szerepel. Így mindenki azt eszik, amit szeretne. A desszert természetesen innen sem maradhat ki.

  3. Népszerű még a svédasztalon vacsora is. Talán ez a legpraktikusabb, mivel mindenki annyit szed, amennyi jól esik neki, a vendégek többféle ételt megkóstolhatnak. Ha az este folyamán ezeket melegentartó tálakban kint hagyod, bárki, aki megéhezik, újra tud szedni magának.

  4. A hétfogásos vacsora azoknak való, akiknek nagyon fontos az ételek minősége, itt nem a mennyiségen van a hangsúly. A pincérek mindenki elé leteszik a különlegesen tálalt ételeket, éppen ezért mindenből csak egy kis falatot kapnak a vendégek. Ez elég izgalmas lehet, mivel különlegességeket kóstolhatsz meg, viszont elég kockázatos is, mivel a vendégsereg egy része lehet, hogy éhesen fog maradni.

  5. Sokan választják még a büfévacsorát is, ami leginkább a kisebb esküvőkhöz passzol. Ha rövid lagzit szeretnél és spórolnál, ez lehet a tökéletes választás. A kidíszített asztalokon partifalatokat, minifasírtokat, kis tésztakosarakat, minipizzát, minihamburgereket, szendvicseket, sós falatkákat és természetesen süteményeket is találni. Praktikus, olcsó és jól tud mutatni az esküvői asztalokon.


REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!