new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Kötelező a fehér?

Nálunk jelenleg a fehér esküvői ruha a fő trend, de semmiképpen sem kötelező. Sőt, olyan menyasszonyi ruhát választasz magadnak, amilyet csak szeretnél, kínálat is van bőven, így csak az ízléseden múlik, hogy milyen ruhában jelensz meg az oltár előtt. 

El kell oszlatnunk egy félreértést: a fehér esküvői ruha egyáltalán nem rendelkezik nagy hagyománnyal és kapaszkodjatok meg, először nem is a tisztaságnak volt a jelképe, ezzel a jelentéssel csak később ruházták fel. A történelemből két híres embert szoktak emlegetni, aki a nagy napra fehér menyasszonyi ruhát választott magának. Az első I. Mária skót királynő volt, aki 1558-ban ment férjhez II. Ferenc francia királyhoz. Azért ezt a színt választotta, mert ez volt a kedvence, a fehér esküvői ruha meg is botránkoztatta anépet, mivel akkor és ott, történetesen ez a gyász színe volt. Miután két évvel később meghalt a férje, a pletykák sem maradtak el, hogy a menyasszonyi ruha tehet mindenről. A középkorban, aki tehette, kékben ment férjhez, mert nem a fehér, hanem ez a szín jelképezte az ártatlanságot, ugyanis ez volt Szűz Mária színe. Egyébként csak a kiváltságosok vettek fel menyasszonyi ruhát az esküvőre, az átlagembernek pénz hiányában, be kellett érnie a legszebb ruhájával, legyen az bármilyen színű.

A fehér hódító útja

A fehér esküvői ruha csak Viktória királynő 1840-ben köttetett házassága után lett divat Európában és így nálunk is. A hölgy azonban nem az ártatlanságát akarta jelezni ezzel Albert, szász herceg előtt, hanem társadalmi pozícióját. Az akkori arisztokrácia körében hatalmas sikert aratott a dolog, és a tehetős asszonyok innentől fehérben mentek férjhez. Hogy miért volt a fehér menyasszonyi ruha a gazdagság jelképe? A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk: Még nem voltak olyan mosási technológiák, amivel egy pecsétes, vagy koszos esküvői ruhát újra makulátlanul fehérre lehetett volna varázsolni. Vagyis, akik ebben mentek férjhez, azt jelezték – kissé talán hivalkodó módon –, hogy ők még azt is megengedhetik maguknak, hogy egy ruhát csak egyszer vegyenek fel. 

Te milyen színű ruhát vennél fel legszívesebben az esküvődre? Írd meg nekünk! 

Kövessetek minket és iratkozzatok fel oldalunkra, ezzel részt vesztek majd minden nyereményjátékunkban!


Az esküvői trendek, mint minden más, folyton változnak, ha kíváncsi vagy rá, hogy jövőre mi lesz a divat, itt olvashatsz róla:

 https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-erre-szamithatsz-jovore





REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!