new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Kit hívj meg az esküvődre? Segítünk eldönteni!

Belegondoltál már? Ha esküvőre készülsz, nem csak életed egyik legfontosabb döntését készülsz meghozni, de millió kisebb döntés is a nyakadba szakad. A nagy nap közeledtével egyre nyilvánvalóbb, hogy a parányi részletek is választást igényelnek: menni fog a szalvéta az étkészlet színéhez? Mikor kell átöltözni a menyecskeruhába? És így tovább.


Mi lehetne ezek után komolyabb felelősség, mint a meghívotti lista összeállítása? Évtizedes sértettséget szülhet, ha valaki kimarad. De érdemes-e meghívni a 15 éve látott másod-unokatestvéredet? A főnöködet, nehogy tiszteletlenségnek vegye, ha a kollégák sztorizgatnak? Ica nénit a szomszédból, aki mindig hoz a túrós lepényből, és még azt hinné, hogy csak egy fecsegős öregasszonynak tartjátok?


Szinte látjuk a kétségbeesést az arcodon, de ne csüggedj! Íme, egy ötlépéses módszer, amivel ez a döntés is flottul megy majd.


1. Csak akkor üljetek neki, ha már pontos számok vannak előttetek!


Hány fős a helyszín kapacitása? Hány szoba áll rendelkezésre azoknak, akik ott is aludnának? És nem utolsó sorban, mekkora a keret, ami a rendelkezésetekre áll? Nem elég nagyságrendileg tudni, tudjátok meg fillérre pontosan! Ha a feltételek adottak, csak akkor kezdjetek gondolkodni. Matekozzátok ki, fixáljátok le, hogy hány fővel számolhattok. Amikor pedig ez a szám is megvan, többször ne akarjátok módosítani!


2. Kezdjétek a legbelső körrel!


Igen, ez talán magától értetődő. Mielőtt nekiállnátok neveket a dobálni a kalapba, töltsetek el közösen egy fél órát azzal, hogy összeírjátok: kik azok a szeretteitek, leges-leges-legjobb barátok, szülők, egyéb rokonok, akik nélkül megtartani se lennétek hajlandóak az esküvőt! Megvan az eredmény? Lehet 10, 15, 20 vagy akár 100 fő, a lényeg, hogy ezt azon nyomban vonjátok ki a fentebb kapott fix számból. A maradékkal úgy számoljatok, mintha a többi hely nem is létezne.3. Folytassátok a belső kör kísérőivel!


Nem kedvenced az anyósjelölt jelenlegi férje, de a mama nagyon zokon venné, ha nem lehetne ott. Pontosan tudod, hogy a legjobb barátnőd ugyan szingli, de rettentően szenved az esküvőkön, ha nekiszegezik a kérdést: "és te hogyhogy egyedül érkeztél?" Ezért bizonyára megkéri az egyik haverját, hogy kísérje el. Lehet, hogy ezek a plusz meghívottak nem állnak olyan közel hozzátok, de a belső kör kedvéért ott kell lenniük, nincs mese.


4. Megérkeztünk az "illik" kategóriához.


Nos, ők azok a meghívottak, akikhez lehet, hogy még kevésbé ragaszkodnátok, mint a kísérőkhöz. De pontosan tudható, hogy az anyukád gyerekkori barátnője egy életre megemlegeti, ha nem lesz ott. Ugyanez vonatkozik a főnöködre is, mert az nem járja, hogy egy ötfős cégtől csak ő ne legyen ott a lagziban. És persze a másod-unokatestvér, akit hiába nem láttál 15 éve, te is kaptál meghívót a jövő tavaszi esküvőjére. Ezek sajnos a kötelező körök, amiket nem úszhat meg senki, aki fényes esküvőről álmodik. Ugyanakkor ez az a kategória, ahonnan egy-két fő "kifelejthető", ha tutibiztos nem lesz sértődés belőle - vagy ha lesz, azt tudjátok jól kezelni.


5. Maradt még hely? Akkor innentől már könnyű dolgotok van!


Úgy saccolunk, egy átlagesküvőn az így fennmaradó helyek száma nem lesz több 10-15-nél. Ezt a keretet azonban már bárkivel feltölthetitek. Jöhet a nagydumás csajozós ismerős, aki majd biztos elszórakoztatja a szingli barátnődet, meg a másod-unokatesód menyasszonya, na és persze Ica néni is. A legfontosabb a sorrend betartása - így mire ideértek, a többihez képest már hálás feladat lesz az utolsó meghívottakon vitatkozni. Már csak azt kell eldönteni, ki ki mellett foglaljon helyet, és milyen zene alapozza meg a hangulatot?


Ha pedig úgy érzitek, hogy ez a nap csakis rólatok szól, nos: talán még nem késő lefoglalni egy gépet a Maldív-szigetekre! Végsősoron ez is egy felelős döntés.
REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!