new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Kettő vagyok vagy egy fél

Hangzik fel a sor, a valamikor népszerű dalban. A mondat arra utal, hogy ha valaki szerelmes, akkor a másik nélkül csak fél embernek érzi magát, vagy éppen kettőnek. Erről szól a házasság is: az egyesülésről, kettőből egy lesz. Külön múlt, közös jövő, közös ház, közös gyermek. Előfordulhat, hogy észre sem vesszük, pedig az esküvői szokások számos eleme ennek az egyesülésnek a szimbolikáját hordozza magában. Most ezekből válogattunk. 

Homoköntés

Viszonylag új szokás, az Amerikából származó homoköntés, ennek lényege, hogy két különböző színű, külön üvegben lévő homokot egy közös üvegbe önt össze az ifjú pár.  A színek gyönyörűen összekeverednek, ami azt jelképezi, hogy a szerelmesek többé már nem választhatóak el egymástól.

Vörös és fehér

Hasonló szokás, hogy vörös és fehérbort egy közös pohárba öntenek, melyből aztán az ifjú férj és feleség is kortyint egyet. Azért ezzel csak óvatosan.

Só és kenyér

Régi hagyomány a kenyér és a só külön-külön való megkóstolása. Ezt azzal magyarázzák, hogy a só és a kenyér is ízetlen magában, együtt azonban már ízletes, ahogy a közös élet is jobb, mint a másik nélkül lenni. Persze, hogy finom-e a sós kenyér, azzal lehetne vitatkozni. Ez a szokás egyébként egyúttal arra is utal, hogy a házastársaknak soha ne kelljen nélkülözniük. 

Gyertyaláng

A közös gyertyagyújtás szintén a közös élet szimbolikája. A menyasszony és a vőlegény ilyenkor két gyertyával meggyújt egy harmadikat, ami az eljövendő közös életüket jelképezi. Hasonló sokak kedvence, a gyertyafény-keringő is, amikor a tánc végén, minden fény kialszik a teremben, csak a szerelmesek kezében ég a gyertya. 

A mi fánk

Ma már kevésbé divat, de nagy hagyománya van hazánkban a faültetésnek is. Ez az esküvő napján történik meg, az „új házban”, ahova az ifjú pár hagyományosan a menyegző után költözött be, a fa pedig az eljövendő közös élet szimbóluma. 

Összekötve

Európában több helyen is divat, hogy az ifjú pár kezét átkötik egy kötéllel, ami arra utal, hogy a szerelmeseket többé nem lehet elszakítani egymástól.


Van olyan esküvői szokás, ami különösen teszik neked? Ha igen, oszd meg velünk is! 

Romantika és hagyomány. Íme, egy-két dolog a templomi esküvőről: https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-a-templomi-eskuvorolREGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!