new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Ilyen az ideális ceremóniamester: jobb, ha tudod választás előtt

Legyen szórakoztató, de ne akarjon ő a főszereplő lenni, beszéljen hangosan, érthetően: ezek a legfőbb elvárások a ceremóniamesterrel kapcsolatban. Pedig ennél sokkal több kritériumnak kell megfelelnie. Tény, hogy rengeteget hozzáadhat a lakodalomhoz, és ronthat is a hangulaton. További fontos tudnivalókat gyűjtöttünk össze, mielőtt leültök egyeztetni vele.

1. Ismerje a terveket

A ceremóniamesterrel közöljétek az elején, hogy milyen stílusú esküvőt szeretnétek, ragaszkodtok-e a hagyományokhoz. Megkönnyítitek a dolgát, ha minél részletesebben elmondjátok neki az elvárásaitokat. Fontos, hogy legyen az esküvőnek és a lakodalomnak egy forgatókönyve. Ebben szerepeljenek a beszédek, a köszöntések, a vacsora tervezett ideje, menetrendje, az ajándékozási ceremónia, a nyitó- és a menyasszonytánc, a tortavágás. Minden fontos információról a ceremóniamesternek kell tájékoztatni a vendégeket. Épp ezért folyamatosan egyeztetnie kell a szolgáltatókkal. Tudnia kell, mikor érkezik a vacsora, hol a mosdó, van-e gyereksarok, lesz-e meglepetésvendég.

2. Dobja fel a hangulatot

Fontos, hogy megtalálja a közös hangot a DJ-vel vagy a zenekarral. Törekedjen arra, hogy ne legyen üresjárat. A mikrofonokat is próbálja ki előre. Sok ceremóniamester beleesik abba a hibába, hogy stand-uposnak képzeli magát, és túl viccesre veszi a figurát. Ez a vendégek többségének, sőt az ünnepelteknek sem biztos, hogy tetszik.

3. Ösztönözzön és gratuláljon

A ceremóniamesternek kell mindenben az élre állnia. Gratulál, koccint, majd ezekre buzdítja a násznépet. Lehet érzelmesebb is egy-egy résznél. Fontos feladata, hogy táncparkettre csábítsa a meghívottakat. Felhívja a figyelmet a vendégkönyvre, megpróbál minél több jelenlévőt bevonni a játékokba. Sokat tehet azért, hogy mindenki jól érezze magát, a gyerekektől a meghatott nagymamáig.

4. Felvezeti a beszédeket

A beszédek minden lakodalmat feldobnak, a násznép gyakran megkönnyezi, vagy épp jót nevet rajta. Épp ezért ösztönözze a családtagokat, hogy tiszteljék meg néhány kedves gondolattal az ifjú párt. Erőltetni azonban senkit nem szabad. Mutasson be minden felszólalót tömören, egyértelműen, és próbálja oldani a gátlásokat. A köszönetekkel csínján kell bánni, egy idő után unalmassá válhat. Azok pedig megsértődhetnek, akiket valamiért véletlenül kihagy a felsorolásból.

5. Legyen terve a lezárásra

Egyeztessétek a ceremóniamesterrel, hogy miként szeretnétek befejezni az esküvőt. Le akartok-e lépni váratlanul, esetleg ti lennétek az utolsó távozók. Ha van időkorlát, azt is közölnie kell a vendégekkel.


Ha érdekel, milyen lesz az esküvői trend a következő évben, ne hagyd ki korábbi cikkünket sem:

https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-mar-tudjuk-hogy-milyen-lesz-az-eskuvoi-trend-2019-benREGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!