new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Igazgyöngy história

Kevés olyan esemény van, amihez annyi babona kötődne, mint a házassághoz, ez rendjén is van így, hiszen 'csak' életünk egyik legfontosabb eseményéről beszélünk. Mind külföldön, mind idehaza élnek hiedelmek a nagy nappal kapcsolatban, ezúttal igyekeztünk a kevésbé ismertek közül szemezgetni.

Ha egy kicsit is babonás vagy, mindenképpen legyen rajtad egy gyöngy az esküvődön. Hogy a ruhádat, a füledet vagy a nyakadat ékesíti-e az mindegy, mert így is, úgy is átveszi azoknak a könnyeknek a helyét, amit elsírtál volna. Annyira jól hangzik, hogy akkor is érdemes kipróbálni, ha nem vagy babonás. Sírni persze nyugodtan sírhatsz az esküvődön, sőt ajánlott is, már csak azért is, mert akkor boldog és szerencsés lesz a házasságod. Állítólag az eső szimbolikájából eredeztethető ez a babona, ami mint tudjuk, megtermékenyíti a földet, hogy bőségben legyen részünk egész évben. Olyan ember talán nincs is, aki ne izgulna az esküvőjén, ezért még az is előfordulhat, hogy kipottyan a gyűrű a kézből. Aggodalomra azonban semmi ok, a gyűrű koppanása ugyanis elűzi a rossz szellemeket és boldog lesz a házasságotok. 

Kell valami régi…

Az sem mindegy ám, hogy mikor álltok az oltár elé. Figyelem: érdemes az esküvőt minden óra első felére tenni, mert akkor szép és hosszú életetek lesz, ellenben, ha fél után házasodtok, akkor bizony a közösen eltöltött éveket is megkurtítjátok. A hónapoknak is megvan a maga jelentése, és ha hiszed, ha nem, a legszerencsésebb novemberben egybekelni. Ha van ismerősöd, aki boldog házasságban él, akkor mindenképpen kérjél tőle valamit kölcsön az esküvőre, mert akkor ti is boldogok lesztek – vélik legalábbis az angolok. A csokordobást mindenki ismeri, de hogy megy ez vajon a törököknél? Náluk a menyasszony felírja a cipőjének a talpára a legjobb barátnőinek a nevét és akinek az esküvő végén is ott van még a neve az hamarosan férjhez fog menni. Nálunk is divat pénzérmét tenni a menyasszony cipőjébe, ha kibírod benne az esküvőt, akkor biztosan gazdagok lesztek. Azért ezt annyira nem ajánljuk, mert 10 perc után egy 5 forintos érme is nagyon tud szorítani. 

Ha ismersz olyan babonát, amit valamiért kedvelsz vagy érdekesnek találsz, írd meg nekünk is! 

Kövessetek minket és iratkozzatok fel oldalunkra, ezzel részt vesztek majd minden nyereményjátékunkban!

Kihez, milyen esküvői csokor illik, illetőleg mik az új trendek? Ebből a cikkből kiderül: https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-viragozon-orok-tema-a-menyasszonyi-csokorREGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!