new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Hogyan lehetsz tökéletes koszorúslány?

Végre férjhez megy a legjobb barátnőd vagy a kedvenc unokatestvéred, és téged kért meg, hogy legyél az egyik koszorúslánya. Ez sokkal többet jelent, mint csinos ruhában elsétálni az oltárig, és az ifjú pár mellett mosolyogni a nagy napon. Kíváncsi vagy, hogy mit kell tenned, mikor kell rendelkezésre állnod, de nem tudod kitől megkérdezni? Figyelj, most segítünk!

Feladatok régen…
A hagyományok szerint az esküvőn a menyasszonyt egy közeli barátnő vagy rokon, esetleg lányok csoportja segíti. Koszorúslányokról, vagy azok elődjéről már a Biblia is tesz említést. Az ókorban ugyanolyan ruhát viseltek, mint az ara, sőt a csokruk is hasonló volt. Úgy tartották, hogy a koszorúslányok védték meg a menyasszonyt a rossz lelkektől, az ártó szellemektől. Minél több nyoszolyólány volt jelen a menyegzőn, az ara annál nagyobb biztonságban érezhette magát. Anno csak és kizárólag hajadonok lehettek a menyasszony segítői. Csodás ruhába bújva nagyobb eséllyel megakadt rajtuk egy jóképű legény szeme. Fontos feladataik közé tartozott a nászágy elkészítése. 

… és napjainkban
A koszorúslányok ma még aktívabb szereplői az esküvőnek és a lakodalomnak, mint régen. Sőt, általában már a szervezésből is kiveszik a részüket. Fontos feladatuk van a lánybúcsú előkészítésében és lebonyolításában, a meghívók kivitelezésében. A készülődés során mindig az ifjú pár rendelkezésére állnak. Az esküvő napján segítik a menyasszonyt például az öltözködésben, fogják a virágcsokrot, maguknál tartják a legszükségesebb kiegészítőket egész nap. Nincs megkötés sem a számukra, sem a korukra vonatkozóan. Gyerekek is lehetnek koszorúslányok, ők elsősorban a virágszórásban kapnak fontos szerepet, esetleg a gyűrűt viszik oda az ifjú párnak. 

Trendi koszorúslányok
A nyoszolyólányok általában egyforma ruhát viselnek, vagy legalább a ruha színe és a stílusa hasonló. Fontos, hogy kényelmes legyen, és mindenki jól érezze magát benne. Lehetőleg harmonizáljon az ara öltözékével, a csokrával és az esküvő stílusával. A koszorúslányok ruhája legtöbbször a menyasszony elképzelését tükrözi. A nagy nap előtt mindenképpen szükség van ruhapróbára. 2018-ban egyébként a szupercsajos rózsaszín hódít, de népszerűek a világoskék, lila és zöld árnyalatok is. A hagyomány szerint a koszorúslányok ruháit, a csokrokat a menyasszony családja fizeti. Sőt, szállást is illik biztosítani a menyasszony közvetlen segítőinek.REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!