new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Hogyan hordd a jegygyűrűt az esküvő előtt és után?

Az eljegyzés fontos mérföldkő minden pár életében. Szinte az összes kislány elképzeli, hogy a választottja miként kéri majd meg a kezét. Régi hagyomány szerint a szerelmesek ilyenkor gyűrűt húznak egymás ujjára. Ez tulajdonképpen a szerelem záloga. De milyen gyűrűvel illik megkérni a lány kezét? Sima legyen vagy köves? Melyik kézen, ujjon kell hordani az esküvő előtt és után? Íme, a válaszok!

Egy vagy két gyűrű?
 Tudtad, hogy az eljegyzési gyűrű és a jegygyűrű nem ugyanazt jelenti? Előbbi többnyire drágakővel díszített ékszer, ezt a férfi egyedül, meglepetésként választja ki szerelme számára. Amikor felteszi neki a nagy kérdést: „leszel a feleségem?”, akkor ezt húzza fel a bal kezének gyűrűsujjára.
 A jegy- avagy karikagyűrűt pedig az ifjú pár többnyire már közösen veszi meg a lánykérés után. Az is előfordul, hogy a fiatalok eljegyzési gyűrűt nem, csak karikagyűrűt választanak. Ezt általában egy kisebb ünnepségen húzzák fel egymás gyűrűsujjára.    

Így viseld a nagy napig!
 Ha a menyasszony két gyűrűt kap, akkor az esküvő előtt mindkét ékszert hordhatja a bal kéz gyűrűsujján úgy, hogy az eljegyzési - kísérőgyűrű - van felül. Mások a kísérőgyűrűt a középső, a karikát pedig a bal kéz gyűrűsujján viselik. A vőlegény is a bal kéz gyűrűsujján viseli az ékszert, a gyűrűk aztán az esküvőn kerülnek át a jobb kézre.

Ez a divat napjainkban
 Még ma is gyakori, hogy a hagyománytisztelő férfiak a nagymama vagy a dédmama féltve őrzött kincsét ajándékozzák párjuknak. Ha azonban követed a divatot, rengeteg ékszer közül választhatsz. Érdemes alaposan körbenézni, hisz jó esetben életetek végig fogjátok hordani. A párok még mindig nagyon kedvelik a fehér aranyat, vagy a vörös-fehér arany kombinációt. Lehet továbbá az ékszer csillogó, matt, cikk-cakkos, köves. Utóbbi állítólag nem hoz szerencsét, mert megtöri a karikagyűrű folytonosságát, hisz a kör az örökkévalóságot szimbolizálja. Sokan belegravíroztatják a monogramjukat, esetleg egy kedves idézetet.  

Bármilyen formájú, színű is az ékszer, ne feledd, hogy az összetartozást, a szeretetet jelképezi.


Milyen az ideális ceremóniamester? Segítünk kiválasztani! Olvasd el korábbi cikkünket a témában:

https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-ilyen-az-idealis-ceremoniamester-jobb-ha-tudod-valasztas-elottREGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!