new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Hogyan érdemes menyasszonyi ruhát választanod?

Ha megkérdeznénk, mi jelenik meg előtted elsőként az esküvődről, biztos rávágnád, hogy a menyasszonyi ruha. Ki ne vágyna rá a szalagavató óta, hogy ilyen csodálatos fehér ruhakölteményben vezessék oltárhoz? A valóságban azonban gyakran kiderül, hogy a fantáziának határt szabnak a lehetőségek. Hogy választhatjuk ki mégis a lehető legszebbet? 

Kezdd a költségek megtervezésével!

Bármilyen szívfájdító, a legtöbbünk nem Kate Middleton divattervezőjével fogja megvarratni az esküvői álomruhát. És hogy határt szabj a saját álmaidnak, először is nem árt feketén-fehéren rögzíteni, hogy mennyi az annyi. Sőt: ne felejts el elkülöníteni egy kisebb összeget a cipőre, kiegészítőkre, és egyéb ruhával kapcsolatos kiadásokra is. Ha ezeket a kereteket meghatároztad, már bátran válogathatsz!

Legyél nyitott a ruhapróbán!

Persze, lehet, hogy a te fejedben már ötéves korod óta pontosan megvan, hogy az esküvői ruhádnak melyik Disney-hercegnőjét kell idéznie, de azért érdemes meghallgatni az ilyenkor elhangzó tanácsokat és ötleteket is. Lehet, hogy ilyen módon találod meg az álomruhát! Attól sem kell megrémülnöd, hogy az esküvői ruha méretezése gyakran pár számmal nagyobb, mint az általános ruhaméreted – nem fogja tudni más, csak te és az eladó.

Ne számolj azzal, hogy működni fog a csodadiéta!

Ha működik, tök jó. De lássuk be: sokkal valószínűbb, hogy augusztusban is hasonló lesz a testalkatod, mint most. És ezzel nincs is semmi gond! A lényeg, hogy nem az ideális énedet kell felöltöztetni, hanem azt a hús-vér énedet, aki borzasztó kellemetlenül fogja érezni magát egy túl szoros derekú ruhában – pláne tánc közben, egy komplett esküvői menü végigevése után.

Vedd figyelembe az időfaktort!

Ha ruhát varratsz, annak az elkészültére akár 4-8 hónapot is rá kell szánni. Sőt, még utána is szükség lehet kisebb módosításokra, a kiegészítőválasztásról már nem is beszélve. Dönts időben, de ugyanakkor ne kapkodd el a döntést! Ne válassz olyan fazont, aminél egy kicsit több kutatómunkával sokkal, de sokkal jobbat is találhatnál.

Tudd, hogy miért választod az adott fazont!

Nem, az nem elegendő érv, hogy fantasztikusan mutat egy Instagram-fotón! Gondold végig: mennyire illik ez az esküvői helyszín hangulatához? Egy uszályos ruha kevésbé javasolható egy farmon tartott lagziba. Hogy lesz felöltözve a vőlegényed, vagy a koszorúslányok? És legfőképp: figyelembe vetted-e a saját tested arányait? Tudod-e, mit szeretnél hangsúlyozni, vagy épp elrejteni? A tükrök csalókák lehetnek, ezért nem árt fotókat is készíteni rólad a kiválasztott darabban. És persze nem árt a különböző véleményeket meghallgatni sem, hiszen a döntés végül úgyis csak a tiéd.REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!