new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Hawaii, Japán, Nigéria és az eszkimók.... Mindenki másképp csinálja…
Ahhoz, hogy átfogóbb képet kapjatok más országok esküvői szokásairól, Mexikó, az Egyesült Államok, Kína, Görögország és Spanyolország után e cikkünkben ellátogatunk Japánba, az eszkimókhoz, Hawaii-ra, majd egy pillantást vetünk a fekete kontinensre is!

Hawaii: 

hát igen, talán a legnépszerűbb, legcsodálatosabb, leglazább esküvő, amit el lehet képzelni, -már annak, aki nem a vendégsereg létszámára teszi a hangsúlyt-. Mezítláb, egy hagyományos, egyszerű, hosszú, lebegő fehér ruhában, virágfüzérrel a nyakunkban (helyi nyelven lei-nek nevezik), amit a ceremónia során a menyasszony és a vőlegény felváltja hord, a szerelem és az egymás iránti tisztelet jelképeként. A vőlegény ruhája is fehér, laza ing és nadrág, övként pedig színes, leginkább piros övvel a derekán.Japán: 

a hagyományok hazája, így az eljegyzés és az esküvő is szigorú rítusok mentén zajlik. Az eljegyzési ceremónia során (japánul yuino) a menyasszony és a vőlegény családja jelképes ajándékokat cserél egymással, ezek általában a menyasszony termékenységére utaló növények illetve a boldog és tartós házasságot biztosítani hivatott tárgyak, a fő ajándék azonban különleges, arany– és ezüstszálakkal átkötött borítékba zárt készpénz. A papírpénznek pedig nem szabad gyűröttnek lennie, legyen új, mint az ifjú pár! Az eszkimóknál: 

az igazat megvallva a szerelem kifejezésének egyszerű, de mégis megható módja miatt szerettem volna mindenképpen bemutatni nektek az eszkimó esküvőt. Lássuk, a szokásos „Igen”, vagy „Yes, I do” helyett mit is mond egymásnak az ifjú pár a ceremónia során... 

You are my husband/wife.
My feet shall run because of you.
My feet dance because of you.
My eyes see because of you.
My mind thinks because of you.
And I shall love because of you.

Nigéria: 

a hagyományok és rítusok Nigériában is rendkívül fontosak. Az eljegyzés során a vőlegény családja meglátogatja a menyasszony családját és hivatalos levélben kérik a menyasszony kezét. 

Ekkor kerül átadásra a hozomány is, csak hogy biztosabb legyen, hogy a menyasszony családja elfogadja a „kikérőlevelet”J. Az esküvő előtti napon a két család ismét hivatalosan találkozik, ekkor fogadja el hivatalosan a menyasszony családja az ifjú pár egybekelését. 

Az esküvői ceremónia után a menyasszony utoljára tér vissza a családi házba, hogy átöltözzön, innen pedig már a férj fogja őt elfuvarozni a nem kifejezetten visszafogott hangulatú ceremónia utáni ünnepségre. 
További érdekességek külföldi esküvői szokásokról itt: https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-a-menyasszonyi-ruha-eskuvoi-szokasok-kulfoldon


Ne felejts el feliratkozni portálunkra, hogy elküldhessük neked a legjobb esküvőtippeket, valamint, hogy részt vehess nyereményjátékainkban!REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!