new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Erre számíts, ha tanúnak kértek fel: a legfontosabb feladatok

Az ifjú pár számára sokszor nem kis fejtörést okoz a megfelelő esküvői tanú kiválasztása. Gyakran a keresztszülőket vagy a testvéreket kérik fel a megtisztelő feladatra, de egy közeli barátra is eshet a választás. Ha rád is tanúként számítanak a nagy napon, nem árt tisztában lenni néhány bevált szokással. 

A biztos háttér
Az igazán jó tanú számos terhet levesz az ifjú pár válláról már a szervezés időszakában is. Állj mindig a házasulandók rendelkezésére, de a beleegyezésük nélkül ne hozz fontos döntéseket. Ha teheted, ne maradj le a ruhapróbákról sem! Segíthetsz a helyszínválasztástól a vendégek fuvarozásig számos dologban. A nagy napon is vegyél részt az esemény koordinálásában. 

Szervezz fergeteges legény- vagy leánybúcsút
Ha a tanúk korban is közel állnak az ifjú párhoz, fontos szerepet vállalhatnak a partik megszervezésében és lebonyolításában. Törekedj arra, hogy a legény- vagy leánybúcsú felejthetetlen legyen, de ne csak az ivásról szóljon. Gondoskodj ajándékról, vicces feladatokról is. A költségeket nem neked kell állni, oszd el azonos arányban a meghívottak között. 

Légy stílusos
Tanúként viselj a szerepkörödhöz méltó ruhát. Legyél elegáns, lehetőleg egyeztess a menyasszonnyal és a vőlegénnyel. Jó, ha öltözéked passzol a hely stílusához is. Nem viselhetsz túl rövid, vagy túl kivágott ruhát, de fehérben, feketében és pirosban sem illik megjelenni a menyegzőn. 

Feladatok a szertartáson
A tanúk legfontosabb feladata, hogy a polgári szertartáson aláírásukkal hitelesítsék a házasságot. Mindenképpen legyen nálad személyi igazolvány és lakcímkártya. Ezeket az anyakönyvvezető elkéri majd. A két tanú a szertartás alatt az ifjú pár két oldalán helyezkedik el. A hagyomány szerint a szertartás alatt a gyűrűkre a vőlegény tanúja vigyáz. 

Készülj köszöntővel
Nagy sikered lesz, ha a vacsora előtt rövid pohárköszöntővel rukkolsz ki. Figyelj arra, hogy ne legyen unalmas, túlságosan megszokott. Dobd fel idézetekkel, régi emlékekkel, személyes élményekkel. Az ajándékozásnál pedig segíts az ifjú párnak összegyűjteni a meglepetéseket, borítékokat. Ha a vőlegény épp nem ér rá fizetni az egyik szolgáltatónak, vedd át a szerepét. Ha a pár szeretne diszkréten megszökni az esküvőről, segíts benne!


Érdekel, hogyan lehetsz egyszerre csinos, stílusos vendégként őszi esküvőn? Korábbi cikkünkből megtudod:

https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-%C3%ADgy-lehetsz-igazan-stilusos-vendegkent-oszi-eskuvonREGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!