new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Csodás rituálék az esküvőn: ezekkel dobjátok fel a hivatalos ceremóniát


Bevonulás, köszöntők, fogadalom, csók: a polgári szertartás fontos részei. Ha szeretnétek, bátran térjetek el egy kicsit a megszokott forgatókönyvtől. Néhány kreatív ötlettel személyesebbé, meghittebbé tehetitek az ünnepi pillanatokat. Kéréseiteket beszéljétek meg az anyakönyvvezetővel is. Biztosan nem lesz kifogása ellenük. Innen tudsz új ötleteket meríteni.

Homok-vagy vízöntés 
Hosszú idők óta a gyűrű két ember
összetartozását szimbolizálja. Az esküvőn azonban számos más, kevésbé ismert mozzanat is kifejezheti a tökéletes, életre szóló egységet. Lehet ez a homokszertartás, amely során az ifjú pár különböző színű homokszemeket önt össze. A vízzel ugyanezt eljátszhatjátok a polgári szertartás keretében. Ha inkább a régi hagyományokhoz ragaszkodtok, szóba jöhet a közös gyertyagyújtás vagy a kézfogó is.

Időkapszula
Írjatok egymásnak néhány romantikus sort, kedves kívánságot, esetleg szerelmi vallomást. Ezt tegyétek dobozba vagy borítékba, és rejtsétek el. Olvassátok el egy, öt és tíz év múlva, továbbá minden kerek évfordulón, vagy amikor szeretnétek egy kis erőt meríteni. Ez mindig emlékeztetni fog benneteket arra is, hogy a házasság élethosszig tartó elköteleződés.

Közös faültetés
Ha a gyertyagyújtást és a homokszórást unalmasnak találjátok, esetleg fontos számtokra a környezetvédelem, ültessetek fát! Ebben a vendégsereg segítségét is kérhetitek. Ha nincs elég hely a ceremónia helyszínén vagy a kertetekben, nagyobb kaspóba is tehetitek a növényt. A szertartás keretében közösen locsoljátok meg. Ez a kedves gesztus egy új élet teremtését is szimbolizálja. 

Megható beszédek
Sokkal személyesebbé tehetitek az esküvő hivatalos részét, ha megkéritek a közeli barátokat, hogy mondjanak rövid beszédet. Válasszatok ki valakit a menyasszony és a vőlegény barátai közül is. Ők pedig felidézhetik a közös élményeket, a veletek kapcsolatos emlékeket. Biztos, hogy a násznép mellett az ifjú pár is meghatódik. Külföldön komoly hagyománya van annak is, hogy az ifjú pár fogadalmat ír a nagy napra. Próbáljátok ki! 

Szerelemlakat
Régi szokás, hogy a fiatalok lakattal pecsételik meg szerelmüket. Miért ne lehetne ezt a kedves szertartást a ti esküvőtökre is becsempészni? Egyik legszebb formája, amikor a két lakatot összezárják, és eldobják a kulcsokat. Ez is az örök szerelmet jelképezi. 

Válasszátok ki a nektek leginkább tetsző rituálét, és tegyétek vele még ünnepélyesebbé a nagy napot!


Korábbi cikkünkből megtudhatjátok, mire számíthattok, ha felkértek titeket tanúnak:

https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-erre-szamits-ha-tanunak-kertek-fel-a-legfontosabb-feladatokREGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!