new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Az eljegyzési és a karikagyűrű

Az év vége és az újév eleje köztudottan a fogadalmak időszaka. Azonban nem csak a „lefogyok” vagy a „leszokom a dohányzásról” elhatározások születnek meg ilyenkor, sokakban az „idén megkérem a kezét” mámorító mondat is felcsendül.

Kezdjük hát az idei évet azzal, hogy adunk pár tanácsot, ami a leánykérést, pontosabban a vele kapcsolatos gyűrűt illeti. Sokaknak zavaros lehet például az eljegyzési gyűrű, karikagyűrű, jegygyűrű fogalma, hogy mikor, melyiknek van itt az ideje. Amikor megkérjük az imádott hölgy kezét, akkor kell az eljegyzési gyűrűvel – ahogy nevében is benne van – eljegyezni, vásárlásnál arra érdemes figyelni, hogy ez a gyűrű hagyományosan egyszerű, és csak egy kisebb drágakő található benne. Mindig a hölgy bal kezének a negyedik ujjára kell felhúzni az ékszert, aminek természetesen megvan a maga hagyománya is. Sőt, egészen az ókori Egyiptomig vezethető vissza ez a szokás, ők ugyanis úgy gondolták, hogy ebből az ujjból indul el az az erecske, ami a szívig vezet, vagyis szimbolikusan azért erre az ujjra húzzuk a gyűrűt, mert ezzel lezártuk a másik szívéhez vezető utat, a szerelem most már örökre szól.  

A bal kéz után jön a jobb

Ha igen volt a szeretett nő válasza, akkor jöhet a karikagyűrű vásárlás, amiből pedig kettőt kell beszerezni, mert ez már a férfiember kezére is felkerül. Mint azt tudjuk, ezek a gyűrűk a házasságkötéskor lesznek felhúzva a másik kezére, és ezúttal nem a balra, hanem a jobbra. A karikagyűrű és a jegygyűrű ugyanazt jelenti, mindenki nevezheti úgy, ahogy neki szimpatikusabb. Itt igazából nincsen szabály, hogy milyet kell vásárolni, a nagyon egyszerűtől, a súlyos, drágaköveket tartalmazó kialakításig minden megfelel. Azért arra érdemes figyelni, hogy a gyűrűben legyen fémjel és névjel, ez ugyanis a gyártót hitelesíti. Ha később esetleg előfordulna anyaghiba, akkor ezek alapján lehet visszavinni a gyártóhoz és a javítást kérni. 

Te hogy gondolod, megházasodsz az idén? Ha igen, írd meg nekünk is a sztoridat! 

Kövessetek minket és iratkozzatok fel oldalunkra, ezzel részt vesztek majd minden nyereményjátékunkban!

Ha téli esküvőt tervezel, ezekkel garantált lesz a siker: https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-tippek-teli-eskuvoreREGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!