new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Akiket jegyez a történelem II.

Híres történelmi esküvők sorozatunkat ezúttal bizarabb házasságokkal folytatjuk. A világra szóló lakodalmak mellett pedig arra is rávilágítunk, hogy nem is biztos, hogy nagy baj, ha az ember nem király vagy királyné. 

Elképzelni sem lehet romantikusabb esküvőt, már ami a külcsínt illeti, mint II. Rákóczi György és Báthori Zsófia menyegzője. Az erdélyi fejedelemnek kiváló érzéke lehetett a pompához és valószínűleg nem volt az a spórolós típus sem, mivel 18 hintóval hozatta leendő nejét Gyulafehérvárra. Hét napig kellett várnia, amíg megérkezik az ara, ő pedig vörös bársonyba csomagolt, aranyozott hintóban fogadta a szerelmét, akinek érkezését ágyúdörgések sora jelezte. Kell ennél több romantika egy esküvőhöz? Nem valószínű, de sajnos, ha nem szerelmes a hölgy, akkor mit sem ér az egész. Báthori Zsófia pedig több mint valószínű, hogy nem volt az, mivel az 1643. február 3-ai házasságkötésen végig néma maradt, csak II. Rákóczi György válaszolta a papnak az igeneket, helyette egy idő után az apja beszélt. Akár egy filmben. 

A felejthetetlen 3.5 perc

Diana hercegnő és Károly herceg 1981-es romantikus esküvőjére már biztosan többen emlékeznek, akkor legalábbis 750 millióan követték az eseményeket a tévén keresztül, nagyobb volt az esküvő nézettsége, mint ma egy Super Bowl-é. Az elefántcsont színű menyasszonyi ruhában, melyet 10.000 kézzel felvarrt gyöngy ékesített 3.5 percig vonult a hercegnő az oltár elé, amit valószínűleg a fél világ megkönnyezett. A pletykák szerint az esküvő előtti napon Károly herceg is itatta az egereket, de nem örömében, hanem azért, mert annyira nem akarta elvenni a hercegnőt. A férfi Kamilla hercegnő után epekedett, akivel állítólag életük végig szerelmesek voltak egymásba, de soha nem köthettek házasságot. Mindenesetre a Diana hercegnővel kötött esküvőn 3500-an vettek részt és a mai napig a világ egyik legdrágább menyegzőjeként tartják számon az eseményt. 

Neked mi a véleményed: szabad nem szerelemből házasodni? Írd meg nekünk is mit gondolsz!

Kövessetek minket és iratkozzatok fel oldalunkra, ezzel részt vesztek majd minden nyereményjátékunkban!

Hogy mire érdemes figyelni eljegyzési és karikagyűrű vásárláskor? Itt olvashatsz róla: https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-az-eljegyzesi-es-a-karikagyuruREGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!