new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Akiket jegyez a történelem

A sztárok vagy a hírességek világában is biztosan mindenki romantikus esküvőről álmodozik, hogy kinek, mennyire sikerült megvalósítania ezt az álmot, azt nem tudhatjuk, egy azonban biztos: különlegességekből nincs hiány a történelem leghíresebb esküvőin.

Vegyük is mindjárt a magyarok kedvencét, Sissit. Hogy a romantikus lelkületű Erzsébet királynénak romantikus esküvő jutott-e osztályrészül, csak az tudná megmondani, aki ott volt, az esküvőig vezető út azonban nem volt problémáktól mentes. A pletykák szerint első látásra egymásba szerettek Ferenc Józseffel, házasságról azonban szó sem lehetett, mert sajnálatos módon unokatestvérek voltak.  Engedélyt kellett kérni a pápától, aki végül belemet a dologba: 1854 márciusában keltek egybe, amit egy hetes ünnepség követett Bécsben, Magyarországon és Lengyelországban. Ennek a másik véglete Elvis Presley és Priscilla Beaulieu 1967-ben kötött házassága, a romantikus esküvő ugyanis egészen pontosan 8 percig tartott. Nem vitték túlzásba a dolgot és csak a rokonokat valamint a legközelebbi barátokat hívták meg. Hogy mit tud 8 perc? Priscilla saját maga tervezte és készítette el koronás selyemruháját, amivel azonnal divatot is teremtett. 

Egy ruha titkai

John Fitzerald Kennedy és Jackie Onassis 1953-ban kötötték össze az életüket, érdekes, hogy a kamerák elsősorban nem az Amerikai Egyesült Államok elnökére, hanem választottjára fókuszáltak, az ő elefántcsontszínű selyemruhája lett ugyanis a világ leghíresebb és legtöbbek által látott menyasszonyi ruhája. A romantikus esküvőn 800-an vettek részt és állítólag még Marilyn Monroe is megirigyelte a hölgyet. A történelem úgy jegyzi, hogy Grace Kelly és III. Rainer monacói herceg is szerelemből házasodott össze, a romantikus esküvőn, több mint 3000 ember volt jelen, amivel bőven lepipálták Kennedyéket, mégis itt a legizgalmasabb momentum az nem más, mint Grace Kelly menyasszonyi ruhája. Tervezésében a színésznő is részt vett, elkészítésén pedig 35 ember dolgozott hat héten keresztül. A majdnem nyolcezer dolláros ruha terveit szigorúan őrizték, és csak egy nappal az esküvő előtt hozták nyilvánosságra.

Te melyik híresség esküvőjére mennél el? Ha van ilyen, írd meg nekünk is!

Kövessetek minket és iratkozzatok fel oldalunkra, ezzel részt vesztek majd minden nyereményjátékunkban!

Öt esküvői trend, amit lehet, hogy nektek is érdemes kipróbálni:

https://eskuvotippek.hu/blog/cikk-%C3%B6t-eskuvoi-trend-amit-te-is-kiprobalhatszREGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!