new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

A menyasszonyi ruha - Esküvői szokások külföldön

Mi mással is kezdhetnénk az esküvői szokások elemzését, mint a legfontosabb darabbal, a menyasszonyi ruha és öltözék megvizsgálásával?! Lássuk tehát, hogyan működik a világ esküvő téren! Miben hisznek tőlünk nyugatra és keletre?

Mexikó: a menyasszony a hagyomány szerint három masnit – sárga, kék, piros –köt a ruha alá fehérneműre, amely persze a házasság alatti jószerencsét hivatott meghozni, az étel, pénz és szenvedély terén. A ruha színe itt is fehér, de gyakoribbak az egyszerű, akár pamut szoknya-ing kombinációk is, a nagy melegre való tekintettel. 

Egyesült Államok: ahogy a versike is mondja: Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue, a Silver Sixpence Inside Your Shoe, vagyis a menyasszonynak mindenképpen fel kell vennie valami régit (ez a ceremónián részt vevő régi barátokra utal), valami újat (az új házaspár), valamit, ami kölcsönben van (ez olyasvalamire utal, amit a menyasszonynak vissza kell szolgáltatnia a házasság előtti életéből), a kék szín a menyasszony tisztaságát és szűziességét jelképezi, az ezüstpénz a cipőben pedig természetesen a házasság anyagi bőségét kívánja jelképezni. 

Kína: nos hát Kínában a menyasszonyi ruha nem fehér, hanem piros, gyönyörű arany és ezüst mintával. A piros szín egyrészt szerencsét jelent, mésrészt pedig távol tartja a rossz szellemeket. Hagyomány a menyasszonyi ruhára sárkány és főnixmadár mintát hímezni, ahol ezek a női -és férfierő egymás melletti harmóniájára és egyensúlyára utal. Természetesen a ruha anyaga mindig selyem, úgy a menyasszony, mint a vőlegény esetében.Görögország: részt venni egy görög esküvőn igazi kiváltság, aki volt már ebben a csodálatos országban, tudhatja, hogy a hétköznapok is folyamatos ünnepléssel telnek, hát még egy lakodalom! A menyasszonyi ruha náluk is fehér, de dominál az egyszerű elegancia és gyakran a hagyományos, drapírozott motívumok, a görög hagymomány tiszteletére. Őszintén szólva a cikk írója, ha egyszer férjhez megy, Görögországból fog esküvői ruhát rendelni. Érdekesség, hogy az esküvő előtt a házaspár közös ágyát a menyasszony és a koszorúslányok készítik el, az elkészült művet pedig a vőlegénynek kell jóváhagynia! Az ágyra ezután pénzt és rizst szórnak, utána pedig egy kisbabát is meghívnak, akinek ide kell feküdnie, ezzel garantálva a pár majdani termékenységét.Előző cikkünkben a "Vegyes szerelemről" írtunk, orlvasd el itt: https://eskuvotippek.hu/blog/vegyes-szerelem-vegyes-eskuvo

Iratkozz fel oldalunkra a leghasznosabb esküvőtippekért, valamint, hogy részt vehess minden nyereményjátékunkban!REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!