new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

5 ötletes köszönetajándék: ezeknek örülni fog a násznép

Külföldön régi – több évszázados – szokás, hogy az ifjú pár kis ajándékkal kedveskedik azoknak, akik velük ünnepelnek a nagy napon. Hazánkban is egyre népszerűbbek az apró meglepetések. A köszönetajándék sokszor az esküvő témájához vagy stílusához igazodik, még nagyobb sikerre számíthattok, ha személyessé, egyedivé teszitek. 

Édességek díszcsomagolásban
Olaszországban a fiatalok az esküvőn megjelent rokonoknak, barátoknak öt szem cukorral bevont mandulát ajándékoznak, legtöbbször tüllbe csomagolva. Ez egyébként az egészséget, a jólétet, az örömet, a szerelmet és a termékenységet szimbolizálja. Az édesség legtöbbször fehér, de lehet világoskék, zöld, lila és rózsaszín is. Úgy tartják, hogy az ifjú pár ezzel az ajándékkal adja tovább a szerencséjét a násznépnek. Ma már cukrok, minőségi csokigolyók is kerülhetnek a díszes csomagba. Rakhatjátok az apró édességeket saját készítésű dobozkákba is. 

Egyéb nyalánkságok
A házi finomságokkal mindig sikeretek lesz. Kisebb üveg lekvár, gyümölcsszósz, chutney, esetleg likőr nagyon népszerű a vendégek körében. Sokat segíthet, ha a szülőket és a barátnőket is bevonjátok a gasztroajándék elkészítésébe. Díszítsétek a mutatós üveget szép szalaggal, textillel. Mellékelhettek hozzá receptet, vagy írhattok hozzá felhasználási javaslatot.

Pohár, bor, pezsgő
Ötletes megoldás, ha a vendégek névre szóló, gravírozott pezsgős vagy borospoharat kapnak ajándékba. Ezen szerepelhet az ifjú pár neve és az esküvő dátuma is. Ha szeretnétek igazán kitenni magatokért, a pohár mellé csomagolhattok egy üveg italt is. Esetleg megtölthetitek a poharat bonbonnal. 

Virágok mutatós cserépben
A kis cserepes növények akár az esküvői dekoráció kiegészítőjeként is fontos szerephez juthatnak. A végén pedig megkaphatják a vendégek. Gondozhatják, nevelgethetik, és biztos, hogy eszükbe fogtok jutni róluk. Elláthatjátok a virágot névre szóló címkével is.  

Képkeret kettős funkcióval
Szerezzetek be kisebb képkereteket, és rakjatok bele egy kedves, a nagy naphoz illő verset, idézetet. Írhattok köszönő sorokat is. A gondolatokat a vendégek eltehetik, és a keretbe kerülhetnek az esküvőn készült fotók. 

Az ötletek száma végtelen: a pendrive-tól a gyertyákon át a névvel és az esküvő dátumával ellátott kulcstartóig bármi szóba jöhet. Ha tehetitek, készítsétek el saját kezűleg.REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!