new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

5 dolog, amit véletlenül se csinálj menyasszonyként!

Tudjuk és értjük, hogy közeledik életed egyik legfontosabb pillanata. Ki ne szeretné, ha minden úgy történne az esküvőjén, akár a Disney-mesék végén? Nem csoda, ha a készülődés és az izgalom minden energiádat felemészti – de azért csak óvatosan! A hisztisebb pillanatokban könnyen belegázolhatsz a családod, barátaid vagy épp a vőlegényed lelkébe, és igazi vérszomjas bridezillává változhatsz. Hoztunk néhány elgondolkodtató kérdést, hogy ne legyen sírás a vége!

Biztos, hogy 10 millió alatt nem lehet megoldani a terembérletet?

Mindenki tudja, hogy aki esküvőt szervez, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia – ez olyan alapigazság, amit eszünkben sem lenne megkérdőjelezni. Az is érthető, ha a saját nagy napján minden pár maximalista. Mi mégis feltesszük a kérdést: muszáj épp azt a 18 emeletes tortát megrendelni? És tuti szükség van a kölcsönzős Lamborghinire a templomtól az étteremig vezető két kilométeres szakaszon? Ezt a pénzt akár az új életetek beindítására is lehetne költeni. 

Tényleg a családod kötelessége kiszolgálni? 

Remélhetőleg akkor toporzékoltál és parancsolgattál utoljára a szeretteidnek, amikor még Barbival és Kennel játszottál esküvőset. Nem árt, ha a valódi esküvődön sem erőltetsz rájuk számukra kényelmetlen feladatokat. Tény, hogy a három unokanővérednek összesen hat tüneményes gyereke van – de biztos, hogy egy szirmot szóró oviscsoport nélkül nem gurul el a rendezvény? Anyukádnak kiváló az ízlése a ruhák terén, de csoda, ha a huszonhatodik fátyolvariációt látva már kissé csüggedt? Ne felejtsd el tiszteletben tartani mások határait!

Kit érdekel, ha nem gyémánt a gyűrű és nem Bora Borán lesz a nászút?

Lásd a fenti pontot. A probléma itt még csak nem is a költekezés mértéke -  inkább azt a kérdést tedd fel magatoknak, hogy kinek szól(na) ez a kirakatparádé? Bárki szívesen lenne Kanye West és Kim Kardashian, aki annyi lájkot kap egy házasságkötős Insta-fotóra, mint Zimbabwe komplett lakossága, de lássuk be: ti nem ők vagytok, és ennek sok szempontból még örülhettek is. A luxusnak és a pénzszórásnak csakis akkor van értelme, ha kettőtök örömére történik, és nem üres pózolás a célja.


Tényleg megéri a mályvaszínű csipkebetét miatt összebalhézni?

Mindannyiunk fejében ott élnek az elképzelt, ideális esküvői fotók, már jóval azelőtt, hogy tényleg elkattintanák őket. Nőként imádunk a legapróbb részletekkel is pepecselni, és előre megalkotni a tökéletes képet. Eddig oké. De mi a helyzet, ha az egyik koszorúslány – aki történetesen a legjobb barátnőd – hidegrázást kap a mályvalila dekoltázselemtől, a másik pedig általános iskola óta nem hordott okkersárgát, akkor is az anyukája erőltette rá? Persze, ez a te nagy napod, de inkább közös megoldásokat keress – ne várd, hogy a barátaid kibújjanak a bőrükből!

Feltűnik még, hogy a nem házasodóknak is van életük?  

Persze, te már hetek óra azzal a bizonyos augusztus tizenkettedikével álmodsz, és ez a te helyzetedben teljesen természetes. De ne feledd, hogy másoknak sem állt meg a világ! Nézz egy kicsit körül a környezetedben: a kolléganőd épp babát vár, az anyukád egy nagy műtétre készül, az unokahúgod épp most van túl egy fontos vizsgán… hidd el, mindenki értékelni fogja, ha ezekről is kérdezed őket, és nem csak a legújabb esküvőszervezési részletekkel traktálsz mindenkit magad körül. 

REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!