new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

5 dolog, amit soha ne csinálj a lánybúcsúdon

Hadd tegyünk fel neked egy egyszerűnek tűnő kérdést: mi különbözteti meg a fantasztikus lánybúcsút a csapnivalótól? A meghívottak száma? Netán az elfogyasztott alkohol mennyisége? Ha közeleg az esküvőd, bizonyára te is rágódsz már ezen: mégiscsak a nagy nap felvezetője, ráadásul talán az utolsó parkettaszaggatós buli a legjobb barátnőkkel. Arról nem is beszélve, a fiúk eközben mivel rukkolhatnak elő... 

Ki tűrné el tehát, hogy a lánybúcsúja botrányba torkolljon, vagy épp ellenkezőleg: olyan dögunalomba fulladjon, hogy jövő péntekre mindenki elfelejti? Hidd el, mindkettő szívfájdítóan gyakran következik be, az alkalom pedig többé nem jön újra el.

Mi azért szorítunk, hogy legyen ez a buli az a fajta frenetikus élmény, amire évtizedek múltán is jóleső érzés visszagondolni. Épp ezért készültünk néhány jó tanáccsal, mivel NE húzd le az est színvonalát. Búcsúzz méltóképp a lánykorodtól!


1. Karaoke? Most komolyan?

Ne érts félre, a karaoke önmagában tök jó közösségkovácsoló program, de gondolj bele egy percre: vajon hány lánybúcsún lőtték már el ugyanezt? Pedig a lehetőségek száma végtelen: elmehettek görkorizni, rúdtáncolni, szabadulószobába, medencés buliba, paintballozni, wellness-napra, hastáncolni, pompomlány-képzésre, fehérneműs fotózásra, szalszázni... a sor bármeddig folytatható. Még az ivós játék is jobb ötlet, hiszen a különböző feladványok teret adnak a kreativitásnak. Na jó, akár a karaokehoz is meghozhatják a kedvet. A lényeg, hogy számolj az elképesztően nagy választékkal! 

Helyette: nem azt mondjuk, hogy ne karaokezz. Inkább karaokezz IS.

2. Kinek kell az egyenpóló?

Apropó, ivós játék: gondolj bele, ha annyi felest kéne innod, ahány ilyen csapatot látsz egy átlagos szombat este! Értjük, hogy a póló duplán hasznos: egyrészt mindenki látja, hogy összetartoztok és ünnepeltek, másrészt életre szóló emléket ad minden résztvevőnek. De miért nyúlnátok ahhoz a megoldáshoz, amihez a lánybúcsúsok 80 százaléka? Nem, ezt az adatot nem egy szakkönyvből néztük ki, de valószínűleg így is helytálló.

Helyette: tütüszoknya, hajpánt, macskafül, álarc, transzparens, arcfestés, jelmez, szexi egyenruha, paróka, nyalóka, bármi! Látod, itt van kapásból 10 ötlet, aminél ti valószínűleg jobbakat is kitalálnátok. De tudod mit? Ha neked mindig is a póló volt a szíved vágya, csináltass azt! Mi csupán azt szeretnénk, ha tudnád, a lehetőségek tárháza ebben is szinte végtelen.

3. Chippendale fiú: szexi vagy inkább rém kellemetlen?

Igazi lánybúcsú-klasszikus a jótestű vetkőző férfi, hiszen a fiúk is biztos minimum egy sztriptízklubban zárják az estét... na de álljunk meg egy percre. Nem tisztünk a nemek közti különbségekről prédikálni, de nőként tényleg szórakoztató egy vadidegen férfi testét fogdosni? És vajon hány percig az? Nem válik hamar arcpirítóan kínossá, hogy valaki(ke)t csak ezért rendeltetek oda? Persze, itt is érvényes, hogy ha számodra valóban ez az este fénypontja, szíved joga - eszünkben sincs beleszólni. A lényeg, hogy előtte legalább egyszer tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket. 

Helyette: ez az este épp annyira alkalmas barátkozni, flörtölni és kalandokba keveredni, mint bármelyik másik (igaz, utóbbit csak a barátnőknek ajánlhatjuk jó szívvel).

4. Óvatosan az alkohollal!

Tudjuk, az alkohol megkerülhetetlen partikellék és a barátságok (egyik!) kötőanyaga, de tedd a kezed a szívedre: hányszor bizonyult jó ötletnek meginni az ötödik koktélt, vagy a "még egy pohár" bort? Kevés dolog vágja úgy tönkre a hangulatot, mint a hajnali fél négykor öklendezés a wc-césze fölött. Arról nem is beszélve, hogy festesz az este tíz után készült Insta-képeken!

Helyette: most kivételesen előre szívleld meg a régi tanulságot! Inni csak mértékkel érdemes. Beütött a viszkikóla? Remek. Akkor tedd le szépen, és egy darabig ne rendelj következő kört. Elrettentő példaként pedig figyeld meg a pesti éjszakában bóklászó lánybúcsú-turistákat, akik először találkoznak a 400 forintos fröccsel. 

5. Jól gondold meg: tényleg mindenkinek ott kell lennie?

Nagyon kedvelted Szilvit általánosban. A pénzügyes kollégád, Ildi is jófej, és persze az unokahúgodat sem illene kihagyni a meghívottak közül. A baj csak az, hogy amikor ennyi ismeretlen összekeveredik, óhatatlanul beindul a klikkesedés - rosszabb esetben a feszengés, hiszen hiába, hogy mind-mind az életed darabkái, egymásnak ők eddig semmit sem jelentettek. Mekkora az esélye, hogy ebből fergeteges buli kerekedjen? 

Helyette: hívd el a legjobb barátaidat. Igen, csak őket. Az egyes számú társaságodat, akikkel a legpimaszabb bennfentes poénok is ütnek, és akiknek a neve garancia a közös megőrülésre. Mint oly sok mindenben, a minőség itt is többet jelent a mennyiségnél.REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!