new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Így készítsétek el az esküvői ültetési rendet: ezek a legfontosabb szempontok

Az ültetési rend kialakítása nem kis fejtörést okozhat az ifjú párnak. Főleg nagyobb létszámú lakodalomban van szükség arra, hogy előre eltervezzétek, kik kerülnek egy asztalhoz. Előfordulhat ugyanis, hogy egyes rokonok nem állnak szóba egymással, vagy meghívtok régi párokat is. Az ülésrenddel elejét vehetitek vitáknak, sértődéseknek, kellemetlen helyzeteknek. Véglegesítés előtt érdemes megismerni néhány alapszabályt.  

Az ültetést befolyásolhatja a rendezvényterem mérete és stílusa is. Legtöbbször U- vagy T-alakba rendezik az asztalokat a vacsorára. Igaz, egyre népszerűbb, hogy körasztalokhoz ültetik le a vendégeket. Ez sokkal barátságosabb, több lehetőséget ad kellemes beszélgetésekre, ráadásul jobban is mutat. Ha van beleszólásotok, utóbbi mellett döntsetek. Íme, további fontos szempontok!

- Bevett szokás, hogy a főasztalhoz az ifjú pár ül az örömszülőkkel, a tanúkkal, esetleg a pappal. Érdemes az asztalt a násznéppel szemben elhelyezni, vagy emelvényre tenni, hisz mindenki a boldog házasokat szeretné látni egész este.

- A ifjú párhoz közel kerüljenek a nagyszülők, a testvérek, a keresztszülők. Gyakori, hogy külön asztalokhoz ülnek a menyasszony, a vőlegény rokonai, a barátok és a munkatársak. A fiatalabbak lehetőleg a tánctérhez közel kapjanak helyet, hiszen ők biztos, hogy átbulizzák az éjszakát.

- Vegyétek figyelembe a különleges körülményeket, családi kapcsolatokat. Ha vannak a társaságban olyanok, akik szakítottak, ne ültessétek őket egymáshoz közel. Ha a rokonok elváltak és újraházasodtak, jelenlegi partnerük mellett kell helyet foglalniuk.

- Ne szakítsátok el a párokat! Ha megoldható, ismerősöket ültessetek egymás mellé. Ha mégis ismeretlenek kerülnek egy asztalhoz, fontos, hogy legyen valaki olyan a közvetlen közelükben, aki könnyen barátkozik, és bevonja őket is a társalgásba. 

- Érdemes külön asztalt fenntartani a kisgyerekes családoknak. Így a picik is könnyen szereznek játszótársat, és leköthetitek őket előre összekészített színezőkkel, játékokkal. Nem zavarják a többieket, és ők is önfeledten szórakozhatnak. 

- Jó megoldás az is, hogy csak az asztalt jelölitek ki a vendégek számára, és ők döntenek arról, hogy ki mellé ülnek. 

Az ültetési rend összeállításakor ne hagyjátok magatokat befolyásolni. A névsort függesszétek ki a bejárathoz, és az asztalra is kerüljenek dekoratív ültetőkártyák. Sőt, kérjétek meg a vőfélyt vagy a ceremóniamestert, hogy segítsen a vendégeknek megtalálni a helyüket.


Ha most fogtok hozzá az ültetési rend kialakításához, ez a program a segítségetekre lehet: 

http://www.toptableplanner.com/REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!