new_releases  Kiemelt Esküvői Ajánlatok   Esküvői Blog
Kiemelt Esküvői
Ajánlatok

Így dobjátok fel az esküvői asztalt: kis ötletektől is szemkápráztató lesz

Az esküvői asztalra kiemelt figyelem szegeződik a nagy napon. A jól megtervezett és kivitelezett, ízléses dekorációval könnyen elvarázsolhatjátok a násznépet. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég néhány virág, az alkalomhoz illő mécses, más kis apróság, és máris sokat dobtok a hangulaton. 

Izgalmas elrendezés
Az esküvői asztalok általában kör vagy téglalap alakúak, trendi, ha együtt használjátok a kettőt. Ha a hagyományos U- vagy T-alakú elrendezést unalmasnak találjátok, bátran próbáljátok ki a cikk-cakk vagy az X-alakzatot. Fontos, hogy az asztal mellett a székeket is teszteljétek. Erről sokan megfeledkeznek, pedig a kényelem mindennél fontosabb.

Fehér és színes textilek harmóniája
Még az asztal megtervezése előtt gondoljátok ki az esküvő alapszíneit, csak azután válasszátok ki a textileket. Fontos, hogy a terítő is harmonizáljon a menyegző stílusával és színeivel. A fehérrel biztosan nem fogtok mellé, hisz eleganciát sugároz. Az élénkebb textilek pedig feldobják az egész teret. Vidéki stílusú esküvő esetén szóba jöhet a kockás terítő is. Ügyeljetek arra, hogy összhangban legyen az asztali futókkal, a szalvétákkal, sőt a székszoknyákkal is. 

Álomszép virágok
A virágok fontos díszítőelemei az asztaloknak. Vegyétek figyelembe, hogy minek lesz épp szezonja az esküvőtök idején. A kis csokrok mellett remek választás lehet egy-egy szál nagyobb, mutatósabb virág is. Így szóba jöhet a tetszetős orchidea, a kála vagy akár a flamingó. Lényeges, hogy a virág a helyszínnel és a többi díszítő elemmel szintén harmonizáljon. A kisebb cserepes növények ugyancsak jól mutatnak az ünnepi asztalon.  

Gyertyák, üvegek, egyéb dekorációk
A teríték részeként biztosan kerül az asztalra lapos, mély- és kistányér, kés, villa, kanál és pohár. A kötelező elemek mellett lesz még helyük a bájos dekorációknak is. Rengeteg pompás megoldás közül válogathattok. A mécsesek, a kis lámpások, az úszógyertyák kellemes hangulatot árasztanak. Ha romantikus lagzit terveztek, bátran díszítsetek velük. Vintage stílusú esküvőn nyúlhattok az élénkebb színekhez, és jó döntés lehet az asztalra egy kis kalitka. A világításra is fordítsatok gondot! A csillogó fényfüzérek, a lámpások lélegzetelállítóvá varázsolják az egész környezetet. Dekoratív üvegekbe kerülhet az évszakhoz illő mutatós apróság, például kavics, kagyló, gesztenye vagy akár falevél is.


Nem nagy munka, mégis sokat jelenthet a vendégeknek, ha személyessé teszitek az asztaldekorációt. Elég egy különleges ültetőkártya vagy névre szóló ajándék.
Ha fejtörést okoz, hogy az ültetési rendet miként alakítsátok ki, korábbi cikkünk a segítségetekre lehet.  REGISZTRÁLJ, HOGY ELKÜLDHESSÜK NEKED A LEGJOBB
ESKÜVŐI AJÁNLATOKAT, LEGÚJABB ESKÜVŐTIPPEKET!
HA REGISZTRÁLSZ, AUTOMATIKUSAN RÉSZT VESZEL NYEREMÉNYJÁTÉKAINKBAN!